IdentifiantMot de passe
Loading...
Mot de passe oublié ?Je m'inscris ! (gratuit)
Navigation

Inscrivez-vous gratuitement
pour pouvoir participer, suivre les réponses en temps réel, voter pour les messages, poser vos propres questions et recevoir la newsletter

Bibliothèques & Frameworks Discussion :

CkEditor et l'upload des images


Sujet :

Bibliothèques & Frameworks

  1. #1
    Membre actif Avatar de BenoitDenis
    Profil pro
    Inscrit en
    Avril 2005
    Messages
    536
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Âge : 39
    Localisation : France, Sarthe (Pays de la Loire)

    Informations forums :
    Inscription : Avril 2005
    Messages : 536
    Points : 237
    Points
    237
    Par défaut CkEditor et l'upload des images
    Bonjour, j'ai installé CkEditor, auparant je travaillais avec FckEditor...

    Bien que leur démo propose l'upload d'images, dans ma version installé ca me propose juste de lier une image a partir d'une Url, y-a-t-il une option à activer ? Et si oui où et comment le faire ?

    Merci d'avance de votre aide
    Le contenu est roi, optimisé il est empereur...

    Comme la Hongrie, le monde informatique a une langue qui lui est propre. Mais il y a une différence. Si vous restez assez longtemps avec des Hongrois, vous finirez bien par comprendre de quoi ils parlent.

    http://www.tethis-interactive.com

  2. #2
    Membre actif Avatar de BenoitDenis
    Profil pro
    Inscrit en
    Avril 2005
    Messages
    536
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Âge : 39
    Localisation : France, Sarthe (Pays de la Loire)

    Informations forums :
    Inscription : Avril 2005
    Messages : 536
    Points : 237
    Points
    237
    Par défaut
    On progresse, j'ai installé CK finder mais maintenant j'ai un message du type

    L'interface de gestion des fichiers est désactivé. Contactez votre administrateur et vérifier le fichier de configuration de CKFinder.
    Le contenu est roi, optimisé il est empereur...

    Comme la Hongrie, le monde informatique a une langue qui lui est propre. Mais il y a une différence. Si vous restez assez longtemps avec des Hongrois, vous finirez bien par comprendre de quoi ils parlent.

    http://www.tethis-interactive.com

  3. #3
    Membre actif Avatar de BenoitDenis
    Profil pro
    Inscrit en
    Avril 2005
    Messages
    536
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Âge : 39
    Localisation : France, Sarthe (Pays de la Loire)

    Informations forums :
    Inscription : Avril 2005
    Messages : 536
    Points : 237
    Points
    237
    Par défaut
    on progresse encore, j'ai suivi ceci : http://docs.cksource.com/CKFinder/De...ation/Sessions

    maintenant je n'ai plus de message ca me dit fichier envoyé mais je ne l'ai pas sur mon serveur, et quand je fait explorer le serveur je tombe sur une erreur xml
    Le contenu est roi, optimisé il est empereur...

    Comme la Hongrie, le monde informatique a une langue qui lui est propre. Mais il y a une différence. Si vous restez assez longtemps avec des Hongrois, vous finirez bien par comprendre de quoi ils parlent.

    http://www.tethis-interactive.com

  4. #4
    Membre du Club
    Profil pro
    Inscrit en
    Juin 2006
    Messages
    100
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Âge : 49
    Localisation : France, Finistère (Bretagne)

    Informations forums :
    Inscription : Juin 2006
    Messages : 100
    Points : 62
    Points
    62
    Par défaut
    Bonjour,

    Dans ckfinder, fichier config.php as-tu réglé la variable :

    Code : Sélectionner tout - Visualiser dans une fenêtre à part
    $baseUrl = '/TON REPERTOIRE IMAGE/';

  5. #5
    Membre actif Avatar de BenoitDenis
    Profil pro
    Inscrit en
    Avril 2005
    Messages
    536
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Âge : 39
    Localisation : France, Sarthe (Pays de la Loire)

    Informations forums :
    Inscription : Avril 2005
    Messages : 536
    Points : 237
    Points
    237
    Par défaut
    Code : Sélectionner tout - Visualiser dans une fenêtre à part
    $baseUrl = '/ckfinder/userfiles/';
    avec le répertoire en 777...
    Le contenu est roi, optimisé il est empereur...

    Comme la Hongrie, le monde informatique a une langue qui lui est propre. Mais il y a une différence. Si vous restez assez longtemps avec des Hongrois, vous finirez bien par comprendre de quoi ils parlent.

    http://www.tethis-interactive.com

  6. #6
    Futur Membre du Club
    Inscrit en
    Septembre 2008
    Messages
    8
    Détails du profil
    Informations forums :
    Inscription : Septembre 2008
    Messages : 8
    Points : 5
    Points
    5
    Par défaut
    Si tu n'as pas encore trouvé ta solution ou si quelqu'un se pose la même question voici la réponse:

    Dans le fichier config.php de ckfinder, ligne 33 passez à "true" la variable.

    Et c'est partie pour l'upload!

  7. #7
    Membre actif Avatar de BenoitDenis
    Profil pro
    Inscrit en
    Avril 2005
    Messages
    536
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Âge : 39
    Localisation : France, Sarthe (Pays de la Loire)

    Informations forums :
    Inscription : Avril 2005
    Messages : 536
    Points : 237
    Points
    237
    Par défaut
    a la ligne 33 j'ai $config['LicenseName'] = ''; est ce ca ??

    Si je passe a true j'ai toujours mon erreur XML

    config.php de ckfinder (ckfinder est installé à la racine de mon www)
    Code : Sélectionner tout - Visualiser dans une fenêtre à part
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    47
    48
    49
    50
    51
    52
    53
    54
    55
    56
    57
    58
    59
    60
    61
    62
    63
    64
    65
    66
    67
    68
    69
    70
    71
    72
    73
    74
    75
    76
    77
    78
    79
    80
    81
    82
    83
    84
    85
    86
    87
    88
    89
    90
    91
    92
    93
    94
    95
    96
    97
    98
    99
    100
    101
    102
    103
    104
    105
    106
    107
    108
    109
    110
    111
    112
    113
    114
    115
    116
    117
    118
    119
    120
    121
    122
    123
    124
    125
    126
    127
    128
    129
    130
    131
    132
    133
    134
    135
    136
    137
    138
    139
    140
    141
    142
    143
    144
    145
    146
    147
    148
    149
    150
    151
    152
    153
    154
    155
    156
    157
    158
    159
    160
    161
    162
    163
    164
    165
    166
    167
    168
    169
    170
    171
    172
    173
    174
    175
    176
    177
    178
    179
    180
    181
    182
    183
    184
    185
    186
    187
    188
    189
    190
    191
    192
    193
    194
    195
    196
    197
    198
    199
    200
    201
    202
    203
    204
    205
    206
    207
    208
    209
    210
    211
    212
    213
    214
    215
    216
    217
    218
    219
    220
    221
    222
    223
    224
    225
    226
    227
    228
    229
    230
    231
    232
    233
    234
    235
    236
    237
    238
    239
    240
    241
    242
    243
    244
    245
    246
    247
    248
    249
    250
    251
    252
    253
    254
    255
    256
    257
    258
    259
    260
    261
    262
    263
    264
    265
    266
    267
    268
    269
    270
    271
    272
    273
    274
    275
    276
    277
    278
    279
    280
    281
    282
    283
    284
    285
     
    <?php session_start();
     
    /*
     * ### CKFinder : Configuration File - Basic Instructions
     *
     * In a generic usage case, the following tasks must be done to configure
     * CKFinder:
     *     1. Check the $baseUrl and $baseDir variables;
     *     2. If available, paste your license key in the "LicenseKey" setting;
     *     3. Create the CheckAuthentication() function that enables CKFinder for authenticated users;
     *
     * Other settings may be left with their default values, or used to control
     * advanced features of CKFinder.
     */
     
    /**
     * This function must check the user session to be sure that he/she is
     * authorized to upload and access files in the File Browser.
     *
     * @return boolean
     */
     
    function CheckAuthentication(){
    if($_SESSION['IsAuthorized'] == 1){
      return true;
    }
    else{
      return false;
    }
     
    // LicenseKey : Paste your license key here. If left blank, CKFinder will be
    // fully functional, in demo mode.
    $config['LicenseName'] = '';
    $config['LicenseKey'] = '';
     
    /*
     * Uncomment lines below to enable PHP error reporting and displaying PHP errors.
     * Do not do this on a production server. Might be helpful when debugging why CKFinder does not work as expected.
    */
    // error_reporting(E_ALL);
    // ini_set('display_errors', 1);
     
    /*
    To make it easy to configure CKFinder, the $baseUrl and $baseDir can be used.
    Those are helper variables used later in this config file.
     
    $baseUrl : the base path used to build the final URL for the resources handled
    in CKFinder. If empty, the default value (/userfiles/) is used.
     
    Examples:
    	$baseUrl = 'http://example.com/ckfinder/files/';
    	$baseUrl = '/userfiles/';
     
    ATTENTION: The trailing slash is required.
    */
    $baseUrl = '/ckfinder/userfiles/';
     
    /*
    $baseDir : the path to the local directory (in the server) which points to the
    above $baseUrl URL. This is the path used by CKFinder to handle the files in
    the server. Full write permissions must be granted to this directory.
     
    Examples:
    	// You may point it to a directory directly:
    	$baseDir = '/home/login/public_html/ckfinder/files/';
    	$baseDir = 'C:/SiteDir/CKFinder/userfiles/';
     
    	// Or you may let CKFinder discover the path, based on $baseUrl:
    	$baseDir = resolveUrl($baseUrl);
     
    ATTENTION: The trailing slash is required.
    */
    $baseDir = resolveUrl($baseUrl);
     
    /*
     * ### Advanced Settings
     */
     
    /*
    Thumbnails : thumbnails settings. All thumbnails will end up in the same
    directory, no matter the resource type.
    */
    $config['Thumbnails'] = Array(
    		'url' => $baseUrl . '_thumbs',
    		'directory' => $baseDir . '_thumbs',
    		'enabled' => true,
    		'directAccess' => false,
    		'maxWidth' => 100,
    		'maxHeight' => 100,
    		'bmpSupported' => false,
    		'quality' => 80);
     
    /*
    Set the maximum size of uploaded images. If an uploaded image is larger, it
    gets scaled down proportionally. Set to 0 to disable this feature.
    */
    $config['Images'] = Array(
    		'maxWidth' => 1600,
    		'maxHeight' => 1200,
    		'quality' => 80);
     
    /*
    RoleSessionVar : the session variable name that CKFinder must use to retrieve
    the "role" of the current user. The "role", can be used in the "AccessControl"
    settings (bellow in this page).
     
    To be able to use this feature, you must initialize the session data by
    uncommenting the following "session_start()" call.
    */
    $config['RoleSessionVar'] = 'CKFinder_UserRole';
    //session_start();
     
    /*
    AccessControl : used to restrict access or features to specific folders.
     
    Many "AccessControl" entries can be added. All attributes are optional.
    Subfolders inherit their default settings from their parents' definitions.
     
    	- The "role" attribute accepts the special '*' value, which means
    	  "everybody".
    	- The "resourceType" attribute accepts the special value '*', which
    	  means "all resource types".
    */
     
    $config['AccessControl'][] = Array(
    		'role' => '*',
    		'resourceType' => '*',
    		'folder' => '/',
     
    		'folderView' => true,
    		'folderCreate' => true,
    		'folderRename' => true,
    		'folderDelete' => true,
     
    		'fileView' => true,
    		'fileUpload' => true,
    		'fileRename' => true,
    		'fileDelete' => true);
     
    /*
    For example, if you want to restrict the upload, rename or delete of files in
    the "Logos" folder of the resource type "Images", you may uncomment the
    following definition, leaving the above one:
     
    $config['AccessControl'][] = Array(
    		'role' => '*',
    		'resourceType' => 'Images',
    		'folder' => '/Logos',
     
    		'fileUpload' => false,
    		'fileRename' => false,
    		'fileDelete' => false);
    */
     
    /*
    ResourceType : defines the "resource types" handled in CKFinder. A resource
    type is nothing more than a way to group files under different paths, each one
    having different configuration settings.
     
    Each resource type name must be unique.
     
    When loading CKFinder, the "type" querystring parameter can be used to display
    a specific type only. If "type" is omitted in the URL, the
    "DefaultResourceTypes" settings is used (may contain the resource type names
    separated by a comma). If left empty, all types are loaded.
     
    maxSize is defined in bytes, but shorthand notation may be also used.
    Available options are: G, M, K (case insensitive).
    1M equals 1048576 bytes (one Megabyte), 1K equals 1024 bytes (one Kilobyte), 1G equals one Gigabyte.
    Example: 'maxSize' => "8M",
    */
    $config['DefaultResourceTypes'] = '';
     
    $config['ResourceType'][] = Array(
    		'name' => 'Files',				// Single quotes not allowed
    		'url' => $baseUrl . 'files',
    		'directory' => $baseDir . 'files',
    		'maxSize' => 0,
    		'allowedExtensions' => '7z,aiff,asf,avi,bmp,csv,doc,fla,flv,gif,gz,gzip,jpeg,jpg,mid,mov,mp3,mp4,mpc,mpeg,mpg,ods,odt,pdf,png,ppt,pxd,qt,ram,rar,rm,rmi,rmvb,rtf,sdc,sitd,swf,sxc,sxw,tar,tgz,tif,tiff,txt,vsd,wav,wma,wmv,xls,zip',
    		'deniedExtensions' => '');
     
    $config['ResourceType'][] = Array(
    		'name' => 'Images',
    		'url' => $baseUrl . 'images',
    		'directory' => $baseDir . 'images',
    		'maxSize' => 0,
    		'allowedExtensions' => 'bmp,gif,jpeg,jpg,png',
    		'deniedExtensions' => '');
     
    $config['ResourceType'][] = Array(
    		'name' => 'Flash',
    		'url' => $baseUrl . 'flash',
    		'directory' => $baseDir . 'flash',
    		'maxSize' => 0,
    		'allowedExtensions' => 'swf,flv',
    		'deniedExtensions' => '');
     
    /*
     Due to security issues with Apache modules, it is recommended to leave the
     following setting enabled.
     
     How does it work? Suppose the following:
     
    	- If "php" is on the denied extensions list, a file named foo.php cannot be
    	  uploaded.
    	- If "rar" (or any other) extension is allowed, one can upload a file named
    	  foo.rar.
    	- The file foo.php.rar has "rar" extension so, in theory, it can be also
    	  uploaded.
     
    In some conditions Apache can treat the foo.php.rar file just like any PHP
    script and execute it.
     
    If CheckDoubleExtension is enabled, each part of the file name after a dot is
    checked, not only the last part. In this way, uploading foo.php.rar would be
    denied, because "php" is on the denied extensions list.
    */
    $config['CheckDoubleExtension'] = true;
     
    /*
    If you have iconv enabled (visit http://php.net/iconv for more information),
    you can use this directive to specify the encoding of file names in your
    system. Acceptable values can be found at:
    	http://www.gnu.org/software/libiconv/
     
    Examples:
    	$config['FilesystemEncoding'] = 'CP1250';
    	$config['FilesystemEncoding'] = 'ISO-8859-2';
    */
    $config['FilesystemEncoding'] = 'UTF-8';
     
    /*
    Perform additional checks for image files
    if set to true, validate image size
    */
    $config['SecureImageUploads'] = true;
     
    /*
    Indicates that the file size (maxSize) for images must be checked only
    after scaling them. Otherwise, it is checked right after uploading.
    */
    $config['CheckSizeAfterScaling'] = true;
     
    /*
    For security, HTML is allowed in the first Kb of data for files having the
    following extensions only.
    */
    $config['HtmlExtensions'] = array('html', 'htm', 'xml', 'js');
     
    /*
    Folders to not display in CKFinder, no matter their location.
    No paths are accepted, only the folder name.
    The * and ? wildcards are accepted.
    */
    $config['HideFolders'] = Array(".svn", "CVS");
     
    /*
    Files to not display in CKFinder, no matter their location.
    No paths are accepted, only the file name, including extension.
    The * and ? wildcards are accepted.
    */
    $config['HideFiles'] = Array(".*");
     
    /*
    After file is uploaded, sometimes it is required to change its permissions
    so that it was possible to access it at the later time.
    If possible, it is recommended to set more restrictive permissions, like 0755.
    Set to 0 to disable this feature.
    Note: not needed on Windows-based servers.
    */
    $config['ChmodFiles'] = 0777 ;
     
    /*
    See comments above.
    Used when creating folders that does not exist.
    */
    $config['ChmodFolders'] = 0755 ;
     
    /*
    Force ASCII names for files and folders.
    If enabled, characters with diactric marks, like å, ä, ö, ć, č, đ, š
    will be automatically converted to ASCII letters.
    */
    $config['ForceAscii'] = false;
    Le contenu est roi, optimisé il est empereur...

    Comme la Hongrie, le monde informatique a une langue qui lui est propre. Mais il y a une différence. Si vous restez assez longtemps avec des Hongrois, vous finirez bien par comprendre de quoi ils parlent.

    http://www.tethis-interactive.com

  8. #8
    Membre à l'essai
    Profil pro
    Inscrit en
    Mars 2005
    Messages
    11
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Localisation : France

    Informations forums :
    Inscription : Mars 2005
    Messages : 11
    Points : 10
    Points
    10
    Par défaut Changement CHMOD
    Bonjour,
    J'ai le même message d'erreur :

    L'interface de gestion des fichiers est désactivé. Contactez votre administrateur et vérifier le fichier de configuration de CKFinder.
    et j'ai mis à true la variable de la ligne 33 mais rien n'y fait.

    Je vois bien comment changer les permission CHMOD dans filezilla mais je n'y ai pas accès dans les fichiers locaux.
    Il faudrait que je pouisse me connecter à mon localhost pour pouvoir le faire mais je n'y parvient pas !

    Comment dois-je m'y prendre ?
    Existe il un logiciel permettant de modifier les CHMOD d'un dossier ?

    merci par avance

Discussions similaires

  1. uploader des images
    Par dieudo dans le forum ASP
    Réponses: 4
    Dernier message: 21/02/2008, 15h14
  2. [CKEditor] FCKEDITOR Encore upload des images
    Par grabriel dans le forum Bibliothèques & Frameworks
    Réponses: 4
    Dernier message: 28/03/2007, 11h06
  3. [CKEditor] dossier d'upload des images
    Par Invité dans le forum Bibliothèques & Frameworks
    Réponses: 5
    Dernier message: 05/03/2007, 10h44
  4. [Upload] Uploader des images sur mon serveur
    Par arti2004 dans le forum Langage
    Réponses: 13
    Dernier message: 12/07/2006, 11h25

Partager

Partager
  • Envoyer la discussion sur Viadeo
  • Envoyer la discussion sur Twitter
  • Envoyer la discussion sur Google
  • Envoyer la discussion sur Facebook
  • Envoyer la discussion sur Digg
  • Envoyer la discussion sur Delicious
  • Envoyer la discussion sur MySpace
  • Envoyer la discussion sur Yahoo